Am fost acceptată la Reed College cu 65k/year în ajutor financiar. Am ales să aplic la Reed pentru că mi s-a părut un loc diferit de orice altă facultate pe care o cercetasem. Ce m-a atras cel mai mult a fost ideea că educația nu e doar despre note sau competiție, ci despre ce îți trezește curiozitatea cu adevărat.
La Reed, au clase numite conference, unde sunt în jur de 15–20 de studenți și au discuții deschise cu profesorul, nu doar predare clasică, așa cum eram obișnuită. E o atmosferă în care chiar ești încurajat să pui întrebări, să vii cu idei și să fii implicat activ în ce studiezi. Un alt lucru care m-a fascinat e faptul că nu primești notele după fiecare curs, ci afli doar dacă ești sub C–. Asta mi s-a părut revoluționar față de sistemul cu care am fost obișnuită. E ca și cum ei îți spun: contează ce ai înțeles, ce ți s-a părut interesant și cât de mult ai explorat acel subiect, nu doar ce ai reținut pentru test.
La Reed aș vrea să studiez fizică și matematică, iar din anul al doilea vreau să mă concentrez pe cursurile de fizică care au legătură cu astrofizica, deși unele dintre ele pot fi accesate chiar din semestrul al doilea al primului an!!!
Procesul de admitere m-a ajutat enorm să-mi clarific pasiunea, deoarece de fiecare dată când trebuia să scriu un eseu despre pasiunile mele sau un „why essay", simțeam că mă întorc la întrebarea esențială: ce mă atrage cu adevărat? Mă gândeam destul de profund la conceptele care îmi trezesc curiozitatea, fiind și o formă de introspecție care mi-a confirmat că vreau cu adevărat să urmez acest drum academic, nu doar pentru că „sună bine", ci pentru că mă pasionează cu adevărat.
Ce m-a inspirat să scriu eseul de CommonApp a fost dorința de a arăta cine sunt cu adevărat, nu doar o listă de premii și realizări. Am vrut să spun o poveste sinceră, chiar dacă nu părea "impresionantă" în acel sens. Mi-am găsit vocea autentică când am început să scriu despre ce simt, nu doar despre ce credeam eu că e "bine" sau "strategic". Chiar dacă primele drafturi nu erau cele mai bune, am revenit la eseu și l-am rescris până când a avut sens pentru mine și m-am putut regăsi în el. Sfatul meu pentru cine se simte blocat și nu știe despre ce să scrie este să se gândească la următoarea întrebare: "Ce aș scrie dacă nimeni n-ar judeca?". Eseul nu trebuie să fie perfect, ci sincer, iar uneori cele mai simple lucruri spun totul despre noi.
Mi-am structurat activitățile extracurriculare în ordinea în care au însemnat cel mai mult pentru mine, în funcție de cât am crescut prin ele și ce am învățat despre mine. Am pus pe primele locuri activitățile în care am fost cel mai implicată și cele care au fost cele mai interesante pentru mine.
În privința activității care cred că a atras atenția comisiei, nu știu sigur, dar cred că proiectul meu de cercetare împreună cu un PhD de la University of Minnesota, premiat la un concurs internațional STEM a fost un punct forte. A arătat că sunt cu adevărat pasionată și îmi place să-mi pun întrebări și să explorez idei complexe. Totodată, acel research a fost foarte important pentru mine, deoarece am explorat un fenomen științific și dintr-un punct de vedere al filozofiei. Am simțit că a fost cel mai frumos proiect pe care l-am făcut, deoarece chiar a arătat pasiunea mea pentru ambele științe și faptul că pot gândi într-un mod autentic și să am mai multe perspective.
Am ales JBA pentru că din 2020 o urmăresc pe Julia pe TikTok și mereu când îmi apăreau videoclipurile ei am văzut cât de pasionată este de ceea ce face și cât de bune sunt rezultatele. Eu mai aplicasem o dată înainte, dar nu intrasem în America, așa că în martie 2024 am făcut decizia să o contactez pe Julia. A fost una dintre cele mai bune decizii, deoarece modul în care ea aborda aplicația era foarte diferită față de ce eram eu obișnuită. Totul a fost foarte personal și Julia mi-a fost alături la fiecare pas. Recomand cu toată inima JBA, pentru că în primul rând este o comunitate de oameni foarte faini care se susțin reciproc, iar în al doilea rând, Julia depune foarte mult efort și pasiune în ceea ce face, iar acest lucru este foarte vizibil în toată aplicația. Eu sincer recomand începerea consilierii de mai devreme (clasa a 11-a sau chiar a 10-a dacă ești 100% sigur că vrei să mergi în America), deoarece împreună cu Julia poți structura toată aplicația de mai devreme și te poți decide cum vrei să îți spui povestea, să te pregătești în avans de tot ce ai de făcut și să primești sfaturi care te vor ajuta imens. Totodată, un plus foarte mare la începerea consilierii mai devreme este că îți poți solidifica secțiunea de activități și premii, care contează foarte mult!
Cred că toată lumea are în oarecare măsură o frică de respingere, dar ce am învățat eu din tot acest proces este că un rejection nu spune cine ești tu ca om sau cât valorezi. Procesul de admitere este lung, foarte complex, și din păcate nu reflectă întotdeauna munca din spate sau potențialul. Ce le-aș spune elevilor ar fi că rejection-ul face parte proces și totodată "Ușa care se închide nu oprește drumul"- e doar un pas către o versiune mai curajoasă a ta.