Laurențiu Govoreanu
is going to...
Macalester
SUA
|
Political Science & Economics
Bursă Completă + Bilete de Avion
  1. Unde ai fost acceptat, pe ce major, care a fost rata de acceptare?

Am fost acceptat la Macalester Collage in St Paul, Minnesota, USA, pe Political Science ca și major, 28% acceptance rate.

  1. De ce Macalester? Ce ti-a placut la scoala lor, ce iti doresti sa studiezi cand ajungi acolo, unde te vezi dupa terminarea facultatii?

Am ales să aplic la Macalester deoarece este un colegiu care este bazat pe valori internaționale, multiculturalism și voluntariat în comunitate. Acestea sunt valori în care eu cred cu adevărat și studiind la universitate înconjurat de tineri din toată lume care își doresc să aducă un impact real în comunitățile lor m-a făcut să știu că acesta ar fii locul potrivit pentru mine. Un alt lucru important pentru mine în a lua această decizie a fost și locația, colegiul este plasat într-o zonă urbană cu un istoric bogat de activism civic, dar și cu un campus bine definit. Când voi ajunge acolo îmi doresc să studiez, Political Science și Economie. După terminarea facultății mă văd să îmi continui studiile la masterat, dar mai apoi să fiu parte din domeniul academic/educației sau al societății civile unde pot pune în practică cunoștiințele acumulate în facultate. 

  1. Ce ai avut pe dosar? Care sunt activitatile tale principale? - in cat mai mult detaliu (macar 3-4)

În timpul liceului eu nu am urmat o anumită rețetă de activități pe care ar trebui să le urmez ca să ajung în punctul în care sunt azi. Tot timpul am participat în activitățiile în care am crezut cu adevărat și de care am fost interesat. Proiectele pe care le-am creat au fost făcute din pură pasiune pentru a ajuta comunitățiile din jurul meu și pentru a aduce un imact în comunitate. 

Pe perioada liceului m-am implicat în mai multe activități de reprezentare și de formare a elevilor pentru a deveni tineri activi din punct de vedere civic atât la nivel local cât și regional. Pe lângă asta o parte important din personalitatea mea este că am făcut dansuri pentru mai bine de 10 ani de zile, având spectacole atât în țară cât și în străinătate. Participare în tabere și cursuri pe teme juridice, de implicare în comunitate sau drepturile omului au fost unele dintre activitățiile menționate. 

  1. De ce UWC si de ce le recomanzi elevilor care te asculta sa aplice la UWC in anii urmatori?

Am visat să ajung la UWC încă din clasa a IX-a, dorindu-mi să învăț mai multe despre lumea în care trăim, să descopăr culturi noi și să mă dezvolt atât academic, cât și personal, într-un mediu divers și provocator. Eu am crezut încă de la început în misiunea aceastei mișcări educaționale globale, în valorile ei și în puterea pe care o are să creeze tineri curioși și conștienți de provocările cu care lumea se confruntă în acest secol. Recomand tuturor elevilor care vor să iasă din zona de confort, să aibă parte de o educație de foarte bună calitate și provoatoare, și vor să cunoască tineri de peste tot din lume să aplice la UWC. UWC este o experiență care schimbă vieți, o dată intrat în această comunitate și având parte de acest tip de ecuație atât in clasă prin studierea Programei de Bacalaureat Internațional, dar și în afara clasei, vor exista numai beneficii in dezvoltarea unui tânăr pentru a deveni independent și conștient de ceea ce se întâmplă în jurul lui. 

  1. Ce activitati recomanzi pentru cineva pasionat de politica si/ sau relatii internationale? Daca ai putea sa mentionezi activitati specifice, ne-ar ajuta mai mult.

Nu consider că există o rețetă pe care tinerii trebuie să o urmeze, fiecare persoană în funcție din contextul soci-economic din care provine are accesul la anumite tipuri de activități. Cu siguranță tinerii care demonstrează că în comunitățiile lor au avut inițiativă și au vrut să facă o schimbare în dominiile în care sunt interesați vor fi preciate. 

Pentru domeniul politicii cu siguranță recomand implicare în mișcarea de reprezentare a eleviiolr, fie o Asociație de Elevi sau Consiliu al Elevilor aceste activități pot fi un model de bune practici și activități care să responsabilzeze elevii din punct de vedere civic. 

MUN și European Youth Parliament sunt alte activități care simulează situații reale în relațiile internaționale și oferă tinerilor să experimenteze dacă acest tip de dezbateri este pentru interesul lor. 

  1. O parte a aplicatiei care ti se pare ca a fost foarte dificila.

Pentru mine partea cea mai provocatoare a fost să scriu nenumăratele eseuri, și să găsesc idei care pot fi interesante și unice pentru cerințele specifice ale fiecărei facultăți.

  1. O parte a aplicatiei care ti-a placut foarte mult. 

Mi-a plăcut mult să îmi scriu activitățiile extracuriculare, deoarece a trebuit să mă joc cu cuvintele și să găsesc varianta cea mai bună în care să descriu respectivele activități. 

  1. Ce consideri ca a stralucit in aplicatia ta fata de restul miilor de aplicanti?

Cred că unul din punctele forte ale aplicatiei mele a fost the personal statement, care a îmbinat într-un mod armonios povestea vieții mele cu principalel provocări întâmpinate până la momentul respectiv. 

  1. Cand ti-a venit ideea sa studiezi in SUA si cu ce mit te-ai intalnit de-a lungul timpului ce s-a demonstrat ca nu e adevarat?

Până a devenii elev la UWC nu am vrut niciodată să studiez în SUA, nu a fost unul din scopurile vieții mele. Absolvenții de UWC au oportunitatea de a beneficia de o bursă de până la $40k din parte The Davis UWC Scholars Program la mai mult de 100 de universități partenere în America, acest lucru m-a motivat să ofer o șansă Americii și să urmez sistemul lor educațional de o bună calitate.

 Unul dintre miturile cu care m-am întâlnit este că doar Universitățile din Ivy League sunt singurele care merită, ceea ce nu este adevărat, sunt suficient de multe Universități sau Colegii care oferă o educație și oportunități în viață excelente, chiar dacă nu fac parte din Ivy League, așa cum este și Macalester. 

  1. Daca ai putea da timpul inapoi, ce ai face diferit?

Nu aș schimba nimic, până acum nu am regrete cu alegerile făcute, consider că deciziile bune și mai puțin bune m-au făcut să fiu cine sunt azi. 

  1. Cum a fost experienta ta de a fi JBA Scholar? Cum te-au ajutat consilierii pe parcursul procesului de aplicare? De ce ai recomanda JBA copiilor in viitor?

Am avut o experiență extraodinară alături de cei care lucrează pentru JBA, am avut tot sprijinul lor în acest proces de creare a aplicației și de a naviga toate provocările acestei drumeții. JBA deține o bază de date impresionantă cu multe materiale în care sunt la dispoziție foarte multe resurse pentru a face acest proces mai puțin complicat. Consilierii m-au ajutat în a oferi viață aplicației mele prin oferirie ghidării necesare pentru a crea o aplicație puternică și unică din toate punctele de vedere. Recomand JBA tuturor persoanelor care vor să lucreze cu oameni care au dorința de a împărtăși cu adevărat din cunoștiințele lor din acest domeniu și pentru a ajuta elevii să își îndeplinească cu succes obiectivele. Consilierii de la JBA sunt cu adevărat profesioniști în ceea ce fac, și rețeaua de conoștințe de persoane pe care ei o au este de foarte mare folos in deciderea universitatiilor unde un tanar vrea sa aplice, deoarece poti lua contactul cu cinevare care a studia/studiaza la acea facultate. 

  1. America reprezinta un proces extrem de complex, costisitor si adesea inegal. Refuzul doare si mai tare dupa ani de munca. Ce poti sa le spui elevilor care se uita acum la tine - ceva ce ti-ai fi dorit si tu sa auzi la 16 ani.

Le recomand tinerilor să-și urmeze visurile și să lupte pentru ele și să privească anii de liceu cu o minte deschisa și cu multă curiozitate pentru aș-i folosi timpul liber pentru activitățiile de care sunt cu adevărat interesați. De multe ori mi-a întâmplat și mie să mă lovesc de uși închise, dar tot timpul îmi aduc aminte că “Rejection is redirection”, eu nu am fost nominalizat din prima la UWC în clasa a X-a, dar ace, moment m-a motivat să fiu și mai motivat și mai interesat de lucrurile pe care le făceam, ca mai apoi să aplic dinou la UWC pe ultima sută de metrii fără a avea acest lucru ca un scop principal ci ca și un rezultat al energie mele consumate în activități în care eu am crezut care m-au dezvoltat real din punct de vedere personal.

  1. In afara de activitatile legate de politica, cum iti petreci timpul liber? Ce carti citesti? Ce media consumi? Unde alegi sa iti reincarci fortele? 

Pe lângă activități legate de politică și educație, principala mea pasiune este dansul pe care în ultima perioadă am început să o combin cu teatrul. Îmi place să petrec mult timp în natură, să merg în drumeții și să alerg. În prezent nu mai folosesc social media apps pe telefon deloc, și în general citesc știrile din diferite surse din mai multe perspective din diferite țări. Îmi place să citesc romane de ficțiune, dar și scrieri academice despre teorii ale politicii și relațiilor internționale. 

  1. Consideri ca faci parte dintr-o comunitate care te-a ajutat de-a lungul timpului?

Familia mea a fost cu adevarat un sprijin semnificat in procesul meu de dezvoltare ca și persoană care mi-a oferit libertatea si ajutorul să-mi urmez propriul durm în viață și să fac lucruri de care sunt pasionat cu adevărat. 

  1. De ce esti excited cand te gandesti la viata de facultate in SUA si de ce iti este frica?

Sunt entuziasmat de oportunitățile sociale și academice care vor veni cu această experiență și să văd care vor fii noile provocări cu care acești 4 ani vor veni.  Îmi doresc să întâlnesc câți mai mulți oameni minunați cu care să creez experiențe și amintiri noi, pe care să le trăiesc din plin. Îmi este frică de cultura Americană care este complet diferită de cea Europeană, dar sunt curios să explorez această cultură și să profit cât mai mult de experiențele oferite. 

  1. Anything else you want to add:

Crede în tine și nu ezita să ceri ajutor atunci când consideri că ai nevoie!